diumenge, 31 de maig del 2015

Acabem

I... arribem al final!

Bé, el Pràcticum està acabant i aquesta serà la darrera entrada al blog. La meva valoració voldria reflectir el que m' ha suposat a nivell personal i professional.

El Pràcticum II ha estat la culminació dels meus estudis de Psicopedagogia, ha suposat posar en pràctica i ampliar el meu contingut acadèmic, no només a nivell teòric sinó en la pràctica, continuant el treball començat en el Pràcticum I. Portar endavant un projecte psicopedagògic porta en conseqüència estar ben format i informat per poder assessorar amb qualitat; però quan més t' endinses en un tema , més t' adones del que et falta per descobrir.

Una de les coses que més m'han agradat de l'equip amb qui he treballat ha estat la passió per la feina i la feina ben feta; l'interès per compartir coneixements i praxis a diferents nivells d'educació i entre diferents agents educatius ( psicòlegs, psicopedagogs, mestres, cap d'estudis...), realment és molt valuós el treball dins un marc de treball en equip, la col·laboració tant entre totes les persones que intervenen en un projecte com entre els professionals que continuen investigant, posant-se al dia i transmetent coneixements.

Una altra punt positiu ha estat augmentar la xarxa de contactes, com per exemple, amb l' Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació , les publicacions de la revista Àmbits, la “Asociación Madrid con la Dislexia “...

Voldria també donar les gràcies a l'equip de l'escola i al d' Avesedari per les facilitats donades a l'hora de realitzar el projecte, el qual s'ha pogut ajustar a la seva planificació i calendari inicial.

També m'he adonat de que el seguiment del mateix (així com d'altres en un futur)per poder anar fent una avaluació continuada ha de ser sistemàtic i acurat; i que el Mètode Glifing tal com està dissenyat afavoreix aquest seguiment. D'igual manera té molt en compte la vessant emocional dels alumnes entrenats; veure i comprovar el seu progrés i viure la seva evolució ha estat molt gratificant; afegint que si bé ha estat un entrenament constant aquest ha estat realitzat d'una manera molt lúdica, els nens s'ho ha passat bé i es mostraven motivats.

Ara em toca plasmar-ho tot en la Memòria de pràctiques, un anàlisi més profund del treball realitzat i que he anat mostrant en el blog. Com a comiat, voldria deixar alguns dibuixos, amb en Glif, dels alumnes entrenats 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada